Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли проблем колата ми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли проблем колата ми?

Карам 156-ца 1,9JTD, 1998г, 105 к.с. Наистина съм впечатлен положително от колата (преди нея имах 155). Имам въпроси към колегите, които разбират малко повече или към колегите, които са се сблъсквали със следното:
    1. Сутрин при студен двигател оборотите почти не се различават от тези при топъл двигател: студена 900, топла - 800. Нормално ли е?
    2. Исках да и пробвам макс. скорост и това го сторих на магистралата Шумен-Варна. Колкото и да натисках - повече от 180км/ч неможах да вдигна. Има ли проблем?
    3. Когато карам със 65-70км/ч и трябва да изпреварвам - трябва да слезна на 3-та предавка за да почне да набира и да изпреваря нормално. Има ли проблем?
    4. На 4-та скорост повече от 120-125км/ч не мога да вдигна. Има ли проблем?
    По принцип не съм любител на екстремните скорости, но искам всичко да е наред в колата? А сега се измъчвам от тези въпроси.
    Благодаря предварително за отговорите.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16v Lusso 2007

Ако като караш турбината се чува да работи и като даваш газ на място се чува да присвирва една от най вероятните причини е дебитомера. Ако като му откачиш буксата колата тръгне да набира яко до към 3000 оборота значи проблема е в него. Но след като сложиш нов дебитомер колата няма да тръгне да върви в ниските обороти както без дебитомер но ще е много по добре а и във високите ще и идва повече сила.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Ами мисля че турбината се чува. Когато отидох в сервиза (в Казанлък намерих много добър за италиански коли) за пръв път - имах голям проблем с набирането. Човека ми каза че наистина има проблем с дебитомера, но го почисти с някакъв спрей и каза че това ще свърши работа. Разликата след това беше чувствителна, но и аз все още имам съмнения за този дебитомер. Може би пък времето да му е дошло. Утре ще го откача, а мога ли да карам без него (само за малко за да видя евентуална разлика)?

Comment

След чистенето се оправи но сега пак не е добре така ли.
        И аз съм карал с чистен дебитомер 1 година сега съм го дал на един колега с едно JTD и той е доволен от чистения дебитомер , но като сложиш новия дебитомер разхода ми градско се понижи и има малки подобрения в динамиката и въпросното вървене на бензина на ниски обороти, така че няма нищо по добро от нов дебитомер. Той с чистене може да се оправи ако е замърсен но ако се преебе нищо не може да го оправи
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Човека от сервиза каза че дизеловия автомобил с двигател JTD е малко по-"скопен" от ТD, но плавно може да изпълни километража. Само за сравнение ще споделя че 155-ца беше със същите показатели, съответно 96к.с. и усещането за мощност бе доста по-пълно. Казват ми че това е от новия двигател - за сметка на икономичността. Засякох я и междугратско ми гори 6,1. Вярно е че валеше обилен сняг и пътя беше мокър.
          Ако наистина е дебитомера - ще го сменя, макар че ми казаха че ако е добре почистен - няма смисъл и ще ме изкара поне 1,5-2г.
          Незнам това с оборотите при студен двигател от дебитомера ли ще е също или това е нормално? 155-цата отиваше до 1300, когато е студена.

Comment

Аз мисля че не е от най скопените двигателя но като искаш срещу 200-300 лева ще му сменят софтуера разхода ти ще падне с 3,0-0,5 л и това е, а при спокойно каране колата ти не трябва ли да даде по нисък разход все пак е 1,9
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Незнам за разхода. Засичал съм я само веднъж и то при доста зимен период. Снегът, който валя преди коледа. Тогава пътувах от Казанлък за Враца, заредих на ЛукОйл догоре и на Пловдив допълних отново на ЛукОйл и двата пъти до изключване на пистолета. През целия път валеше много сняг и беше мокро и с доста движение. Ще я засичам пак, но смятам че проблема не е в горенето.
              Не те разбрах - на кое ще сменят софтуера? (ще пиша пак утре, че нещо

Comment

На така наречения ЧИП
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

абе аз не съм от разбиращите, но и аз от скоро съм собственик и я пробвах и аз горе долу
                  вдигнах 190 и ме достраша повече
                  на 4-та вдигнах 140
                  и на 4-та също си набира добре
                  прави заключения аз с друго не мога да ти помогна

Comment

Първоначално публикувано от mi6onski
                    абе аз не съм от разбиращите, но и аз от скоро съм собственик и я пробвах и аз горе долу
                    вдигнах 190 и ме достраша повече
                    на 4-та вдигнах 140
                    и на 4-та също си набира добре
                    прави заключения аз с друго не мога да ти помогна
                    Ако колата ти е наред на 4 трябва да дигаш над 200 км/ч преди а удари прекъсвача
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Re: Има ли проблем колата ми?

Първоначално публикувано от buldan
                      Карам 156-ца 1,9JTD, 1998г, 105 к.с. Наистина съм впечатлен положително от колата (преди нея имах 155). Имам въпроси към колегите, които разбират малко повече или към колегите, които са се сблъсквали със следното:
                      1. Сутрин при студен двигател оборотите почти не се различават от тези при топъл двигател: студена 900, топла - 800. Нормално ли е?
                      2. Исках да и пробвам макс. скорост и това го сторих на магистралата Шумен-Варна. Колкото и да натисках - повече от 180км/ч неможах да вдигна. Има ли проблем?
                      3. Когато карам със 65-70км/ч и трябва да изпреварвам - трябва да слезна на 3-та предавка за да почне да набира и да изпреваря нормално. Има ли проблем?
                      4. На 4-та скорост повече от 120-125км/ч не мога да вдигна. Има ли проблем?
                      По принцип не съм любител на екстремните скорости, но искам всичко да е наред в колата? А сега се измъчвам от тези въпроси.
                      Благодаря предварително за отговорите.
                      само за дебитомер си.
                      1. за температурата - нормално е, тва не е бензин.
                      2. ми 190 е макс. скорост.
                      3. не е нормално, смени дебитомера и пробвай пак.
                      4. дебитомера.
                      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

ОК. Значи съм за нов дебитомер. Сега въпроса ми е какъв да го търся? Колко им е цената? Вече ме предупредиха да взема само тялото, а не целия дебитомер. Това има ли значение или е по-икономично?

Comment

дебитомер Бош оригинален 512 лева !

Comment

За дебитомер виж и тая тема.

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... E%EC%E5%F0
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

колега ако го сменяш вземай само истински,има и за 200лв но ако ще пестиш по-добре си карай със стария.иначе и според мен проблема ти е в дебитомера
                              stilo sw 1,9 JTD 03g
                              alfa 147 1,9JTD 01g
                              alfa 156 1,9JTD 01g
                              barchetta 1,8 98g
                              alfa 145 1,6 97g

Comment

Working...
                              X